0370 65 77 13 amer@redlab.nu

Bolagsbildning m.m.

BOLAGSBILDNING

Många frågor behöver besvaras innan man startar ett bolag. Man bör veta för- och nackdelar med olika bolagsformer för att veta vilken som passar dig och din verksamhet bäst. Vi hjälper dig att starta i rätt ände, reda ut begreppen och ta fram alla dokument som behövs.

Vi håller i kontakten med Bolagsverket och Skatteverket till dess att bolaget är registrerat och har fått sin F-skatt.

Z

Välja företagsform

Välj företagsform utifrån vad du ska syssla med och dina förutsättningar. Ska du driva företaget ensam eller är ni flera? Här kan du jämföra olika företagsformer:

Z

Aktiebolag

Aktiebolag är en företagsform för dig som själv eller tillsammans med andra vill starta företag. I ett aktiebolag är du som delägare inte personligt ansvarig för företagets skulder. För att starta ett aktiebolag krävs en kapitalinsats på minst 50 000 kr.

Z

Enskild näringsidkare

Saknar du kapitalinsats och vill starta ett mindre företag ensam? Då kan enskild näringsverksamhet vara en företagsform som passar dig.

Z

Handelsbolag

Är ni två eller flera som tillsammans vill starta företag, men saknar kontantinsats? Då kan ni starta ett handelsbolag. I ett handelsbolag är du som bolagsman personligt ansvarig för företagets avtal och skulder.

Z

Ekonomisk förening

Ekonomisk förening är föreningsformen för dig som vill driva en förening med ekonomisk verksamhet. För att starta en ekonomisk förening krävs att ni är minst tre personer eller ett företag.

Z

Filial

Filial är en företagsform som innebär att ett utländsk företag har ett avdelningskontor i Sverige.